Sådan kommer stationspladsen ved København Syd til at se ud

I 2024 åbner udvidelsen af metrolinjen M4 mod Sydhavn og Valby. København Syd metrostationen får derfor en stationsplads, der skal understøtte stationen, sikre gode adgangsforhold og cykelparkering.

København Syd er en af de fem kommende metrostationer i Sydhavn, som åbner i 2024. Stationen ligger tæt på S-togs- og regionaltogslinjerne og vil udgøre et af de største trafikale knudepunkter i hovedstaden i fremtiden. Derfor skal der nu bygges en stationsplads, som skal understøtte København Syd.
 
Stationspladsen bliver både transitplads for rigtig mange passagerer, samtidig med at den vil fungere som ude- og opholdsareal for lokalområdet, herunder studerende ved NEXT Sukkertoppen Gymnasium og kvarterets børn og unge.
 
Pladsen bliver indrettet, så den er nem og overskuelig og sikrer et godt fodgængerflow. Den indrettes med cykelparkering, offentligt toilet, vandpost, plantebede, bænke og mastebelysning. Derudover vil der være et busstoppested med plads til to holdende busser og en plads til afsætning med bil/taxa i en vendesløjfe.
 
Stationspladsen vil ændre form, når København Syd udbygges til en ny bydel med blandet bolig og erhverv.
 
Den kommende stationsplads ved København Syd, skal understøtte stationen indtil den nye bydel skal realiseres. Visualisering 1:1 Landskab

Kontakt

Pressehenvendelser, skriv venligst til presse@m.dk.

Øvrige henvendelser, benyt venligst formularen nedenfor, så svarer en af Metroselskabets medarbejdere hurtigst muligt.